Benvingut a casa | Advance

ESTÀS A PUNT DE REBRE EL TEU NOU GATET, QUINA IL·LUSIÓ!

En els propers dies, els dos experimentareu grans canvis que, en alguns moments, pot suposar nervis i desorientació. Per això, ajuda'l i facilita la seva arribada tot el possible, perquè pugui acostumar-se al seu nou entorn.

PREPARATIUS PER A L'ARRIBADA

Abans que el teu gatet arribi a casa, hi ha alguns elements bàsics que hauràs de tenir:

Assegura que viurà en un lloc segur

A L'INTERIOR DE LA LLAR

A L'INTERIOR DE LA LLAR

Retira objectes que puguin fer-li mal, per exemple, els cables, i tingues cura amb la ubicació de productes nocius.
Recorda que està en un nou entorn i li agrada explorar i jugar amb tot el que estigui al seu abast. Per això, si consideres que algun objecte pot rebre mal, serà millor que el deixis fora del seu abast.

A L'EXTERIOR

A L'EXTERIOR

Al principi, evita les sortides a l'exterior fins que s'hagi adaptat a la nova llar, sobre tot, si encara no ha finalitzat la seva pauta de vacunació. Si el teu gatet té accés a un jardí o terrassa sense supervisió, assegura't que no hi hagi clots ni forats pels quals es pugui escapar o caure des d'una alçada.

Coneixements bàsics

Els felins són animals extraordinaris i molt particulars, amb unes necessitats específiques i individuals que han de ser cobertes per mantenir la seva salut en condicions òptimes. Els gats conserven intactes els seus instints de reproducció, caça i comunicació social. A més, són nocturns, molt actius i territorials, en major o menor grau. Per evitar problemes de salut i de comportament, els hi hem de facilitar elements que els permetin desenvolupar el seu comportament natural i instintiu.

ARRIBADA A CASA

IDENTIFICACIÓ

Microxip

És un dispositiu senzill que el veterinari implanta sota la pell, al costat esquerra del coll o la creu. Està associat a un codi numèric en el qual consten les dades del teu gatet i els teus. Recorda actualitzar les dades del microxip si modifiques les teves dades personals.
El microxip facilita la localització del teu gatet en cas que s'hagi perdut. La seva obligatorietat depèn de la Comunitat Autònoma on visquis, a menys que viatgis a l'estranger. En aquest cas, tant el microxip com el passaport i la vacuna de la ràbia són obligatoris en tot el territori nacional.

Placa

És recomanable que col·loquis també una placa al collar del teu gatet, amb el seu nom i el teu número de telèfon per localitzar-te de forma ràpida en cas que es perdi. A més, en determinades comunitats autònomes és obligatori.
En aquest cas, es recomana l'ús de collars amb sistema de fàcil obertura per evitar que es puguin quedar enganxats a qualsevol lloc, i sempre sense cascavell. Els cascavells poden generar nerviosisme i estrès en el nostre gat, a més d'una pèrdua de sensibilització auditiva a llarg termini.

Cens

La llei obliga a censar la teva nova mascota en el cens del teu municipi. Què cal presentar per censar el teu gat?
• Còpia de la cartilla veterinària
• Còpia del teu DNI
• Còpia del document d'alta a l'Arxiu d'Identificació d'Animals de Companyia (te'l van entregar quan vas recollir el teu gatet)
• Omplir l'imprès del cens i pagar la taxa establerta

ALIMENTACIÓ

✓ El més idoni per a un gatet és alimentar-se durant les seves primeres setmanes de vida amb llet materna per ingerir les proteïnes i immunoglobulines imprescindibles per al seu correcte desenvolupament immunitari.

✓ En cas que el gatet adoptat tingui pocs dies de vida, caldrà administrar-li llet maternitzada artificial amb un biberó.

✓ No donis al teu gatet llet de cabra o vaca perquè podria provocar-li importants alteracions digestives.

✓ A partir de les quatre setmanes de vida, pots iniciar la transició als aliments sòlids perquè el seu sistema digestiu i les seves dents es vagin acostumant. Al voltant de les vuit setmanes de vida ja es pot alimentar exclusivament a base d'aliments sòlids.

✓ Ofereix al teu gatet una ració adient de pinso sec d'alta qualitat i menjar humit cada dia, en diferents àpats o a lliure disposició.

✓ Molts gats rebutgen provar nous aliments en la seva edat adulta. Per tal d'evitar-ho, pots introduir diferents varietats d'aliments, aptes per a gats, quan encara siguin petits.

✓ La hidratació en els felins és un factor clau per mantenir la seva salut. Per això, es recomana tenir diversos punts d'aigua neta i fresca cada dia.

✓ Tant les menjadores com els abeuradors d'acer inoxidable són la millor opció. A més, afegir una font d'aigua que subministri aigua en moviment augmentarà la seva motivació per beure.

HIGIENE