COM ALIMENTAR UN GATET ACABAT DE DESLLETAR | Advance

COM ALIMENTAR UN GATET ACABAT DE DESLLETAR

Acabes d'adoptar un gatet que ha passat del niu de la seva mare directament a casa teva. Entre els molts dubtes que et poden sorgir, està el de l'alimentació: com fer front al deslletament d'un gatet amb èxit? T'expliquem com evoluciona l'alimentació del gatet perquè puguis comprendre millor aquest moment.

DEL CALOSTRE
A LA LLET

Durant el període de lactància, la llet que la gata subministra als seus petits varia en la seva composició. Així, durant les primeres 24 a 72 hores, els gatets reben calostre, que els hi proporciona protecció immunitària en les primeres hores de vida, mentre que la composició de la llet normal els hi proporciona tots els nutrients necessaris per créixer ràpidament.

LA
TRANSICIÓ

El deslletament és la transició d'una alimentació làctia a una alimentació sòlida. La lactació comença a disminuir a partir de la cinquena o sisena setmana de vida, al mateix temps que comencen a interessar-se per l'aliment que ingereix la mare. Comencen llepant els residus d'aliment que queden al voltant de la seva boca, després ensumen en el plat de menjar, fins que ingereixen per sí sols aliments sòlids.

EL
DESLLETAMENT

Per als gatets és causa d'estrès canviar el seu tipus d'alimentació i allunyar-se del niu matern, per això, no convé anticipar-ho mentre no sigui necessari. Com a regla general, el moment adient és entre la sisena i setena setmana de vida.

DESPRÉS DEL
DESLLETAMENT

Convé donar a la mare, durant la lactància, el mateix tipus d'aliment que els gatets rebran després del deslletament. Els aliments especialment formulats són els més adients, perquè aporten tots els nutrients que necessiten tant la mare com els gatets. Entre les setmanes 6 i 8, els gatets haurien d'estar completament deslletats i acostumats a una dieta normal, amb aliment complet i equilibrat.

DIETA I
PRESES

Durant aquesta etapa, en la qual el cadell creix tan ràpid, és millor donar-li aliment sec (pot ser tou amb aigua tèbia) de 2 a 3 vegades al dia. Cal retirar les porcions que no es mengi després d'una hora d'haver-les servit, perquè a temperatura ambient perden el sabor i es poden descompondre i perdre les seves propietats. Entre els sis mesos i l'any de vida, reduiràs les preses diàries a dues, de mida moderada. No obstant això, convé que sempre li deixis un plat amb una petita quantitat de menjar a la seva disposició.

El deslletament és el pas d'una alimentació làctia a una alimentació sòlida i no es tracta d'un moment en la vida dels cadells, sinó d'un procés de transició

Descobreix el millor menjar per al teu gat

Començar el test

Articles que et
poden interessar