L'ALIMENTACIÓ DEL GAT | Advance

L'ALIMENTACIÓDEL GAT

El gat és carnívor per naturalesa de manera que, si vols que creixi sa i fort, li hauràs de subministrar els nutrients que necessita, com són les proteïnes i greixos d'origen animal i la taurina, un aminoàcid essencial.

El gat és molt exigent amb el seu menjar, i el rebutjarà si no està net, a bona temperatura i en bon estat. Si canvies de cop un producte, és possible que ni el tasti. Però, vigila! els gats no mengen allò que és millor per a ells, sinó el que més els hi agrada. Per això, necessiten que el seu amo controli la seva dieta.

Tipus d'alimentació Aliment preparat Sec, semi-sec i humit Dieta cassolana

TIPUS D'ALIMENTACIÓ

Existeixen diversos tipus d'alimentació per a gats, adequats a les circumstàncies de cadascun: especials per a gats esterilitzats, per a gatets, per a gats amb problemes renals o altres problemes de salut... Busca el més adient per al teu company i, si tens dubtes, consulta en una tenda especialitzada o al teu veterinari.

ALIMENT PREPARAT PER A GATS

La millor opció és triar un aliment preparat amb cura per oferir al teu gat tots els nutrients adients segons l'edat, control de pèl, control de pes, control de boles de pèl, per evitar problemes renals... Tria el que estigui més d'acord amb les seves necessitats i segueix el consell del veterinari. Les marques inclouen la llista d'ingredients i els seus nutrients a l'envàs. Un gat adult necessita una dieta que contingui de 30 a 45% de proteïnes i d'un 10 a un 30% de greixos, encara que això varia en funció del pes i l'edat.

Els gats no mengen allò que és millor per a ells, sinó el que més els hi agrada. Per això, necessiten que el seu amo controli la seva dieta.

SEC, SEMI-SEC I HUMIT

MENJAR SEC

El menjar sec és el més comú; sol ser el més complet, però cal que sempre hi hagi al costat un plat amb aigua. A més, la seva textura cruixent facilita l'eliminació del carrall dental.

MENJAR SEMI-SEC

El semi-sec conté entre un 20% i un 40% d'aigua, però no sol ser l'aliment que més agrada al gat, ni és massa comú.

MENJAR HUMIT

El menjar humit és gelatinós i saborós, i pot ser un bon premi per al teu gat, però no convé basar la dieta en aquest tipus de menjar perquè deixa molt mal alè.

DIETA
CASSOLANA

Vés amb compte si dones les restes del teu menjar al gat: probablement no només no l'estàs oferint els nutrients adients, sinó que, a més, el faràs engreixar o li donaràs massa sal i podria acabar malalt. Aquest tipus d'alimentació també podria causar algun dèficit al gat.

Calcular la mesura justa de tots els nutrients que necessita un gat no és fàcil. Per això, és millor evitar el menjar casolà i cenyir-se a l'aliment que està especialment formulat per a ells.

Descobreix el millor menjar per al teu gat

Començar el test

Articles que et
poden interessar