UN SEGON GAT A CASA | Advance

UN SEGON GAT A CASA

Ja tens un gat. L'adores, l'estimes molt. Però estàs pensant en un segon gat, potser ha arribat el moment de tenir-ne un altre. Sembla bona idea i, a més, no serà traumàtic si prens algunes mesures abans de portar el nou integrant.

Un o dos L'espai Alimentació Ha arribat el dia

UN GAT O DOS

Primer de tot, hauràs d'avaluar si el gat que ja viu amb tu s'adaptarà a la presència d'un nou company. La majoria dels gats ben socialitzats ho fan. No obstant això, un gat que hagi sigut separat de la seva mare i germans abans del mes de vida difícilment podria adaptar-se i, en aquest cas, no es recomana portar un segon gat.
A més, has de tenir en compte que si ja tens un gat mascle no esterilitzat, no és bona idea que el segon reuneixi les mateixes condicions, perquè la rivalitat entre mascles en l'espècie felina és forta i els hi costa molt compartir territori. Si són dues femelles, o mascle i femella, és més probable que congeniïn aviat, i si els dos estan esterilitzats, encara serà més fàcil.
Finalment, si un dels dos és un gatet (entre 1,5 i 2,5 mesos), tot fluirà millor.

Considera si l'espai físic que tens a casa serà suficient per a dos animals.

L'ESPAI ÉS VITAL

Considera si l'espai físic que tens a casa serà suficient per a dos gats. Si vius en un pis molt petit, pots augmentar molt l'espai vital dels gats instal·lant prestatges a les parets o plataformes elevades del terra, on els gats puguin accedir per tombar-s'hi, descansar i aïllar-se quan vulguin tranquil·litat.

L'AIGUA I EL MENJAR PER A DOS

Hauràs de tenir sempre disponible un recipient per a l'aigua i un altre per al menjar per a cada gat. En el cas de la safata de sorra, és convenient tenir una safata per a cada un d'ells, més una safata addicional. Això no vol dir que no compartiran sense problemes tots els recursos al seu abast (plats i safates), però necessiten saber que hi ha de tot per a tots.

HA ARRIBAT EL DIA

El primer dia que el teu gat arribi a casa, serà millor que no es vegi ni tingui contacte amb el gat que ja tenies abans. Ho pots aconseguir si assignes al nou gat una habitació amb porta tancada, de manera que només puguin ensumar-se i escoltar-se. A partir del dia següent, sí que pots deixar que comencin a relacionar-se, amb paciència i dedicació. Sabràs que han congeniat quan els vegis jugar junts a estones, s'empolainin l'un a l'altre i, sobre tot, quan arribin a dormir o descansar arraulits.

Descobreix el millor menjar per al teu gat

Començar el test

Articles que et
poden interessar