Yorkshire: com s'ha d'educar? | Advance

YORKSHIRE: COM S'HA D'EDUCAR?

A la fi ha arribat el gos a la teva vida! Tu i tota la família ho estàveu esperant amb moltes ganes i ansietat. És un Yorkshire i ara necessites saber com és la raça per potenciar la seva educació i crear junts el millor vincle.

El Yorkie té un caràcter viu, alegre, afectuós, juganer i molt (molt!) encantador. No obstant això, és un gos molt individualista, amb una personalitat forta i molt territorial, amb gran instint natural com a gos de guàrdia.

És intel·ligent i aprèn ràpid, per això, cal que et mostris segur a l'hora de donar-li ordres; la falta de constància el pot convertir en un petit tirà mal educat i manipulador.

EN POSITIU

Amb el Yorkshire has de practicar un ensinistrament positiu, és a dir, recórrer a la recompensa, sobre tot afectiva. Has de ser suau i dolç, perquè no es torni espantadís, però no confonguis suavitat amb falta de disciplina! El millor moment per començar amb la seva educació és a partir dels tres mesos.

COM ACONSEGUIR QUE FACI LES SEVES NECESSITATS AL CARRER

Aconseguir que el cadell de Yorkie incorpori aquest hàbit requereix temps. Per aconseguir-ho, has d'escollir un lloc i portar-lo rutinàriament: en aixecar-se, abans i després de jugar, després de menjar i abans d'acabar el dia. Anima'l a fer-ho i felicita'l quan ho faci.

Recorda que a partir dels tres mesos, ja amb totes les vacunes administrades, el pots treure a passejar i reforçar les rutines. Quantes més vegades el treguis a passejar, més oportunitats tindrà el cadell de fer les seves necessitats fora.

LES ORDRES BÀSIQUES

El seu nom és una de les primeres coses que el teu cadell ha d'aprendre. Després, hi ha tres ordres bàsiques per a una bona convivència amb ell:

Que s'assegui
ORDRE

"SEU"

Mostra-li una galeta per sobre del seu cap. Quan comenci a assentar-se per no perdre de vista la galeta, dona-li l'ordre. Felicita'l i dona-li la recompensa. Si no s'assegués, empeny suaument sobre la base del llom i aleshores sí que el pots felicitar i recompensar.

Que estigui quiet
ORDRE

"QUIET"

Busca un lloc tranquil, fes seure el teu gos. Mostra-li la ma, deixa que la llepi i després dona-li l'ordre. Allunya't a poc a poc. Si es mou, torna a començar. Repeteix el procediment fins que arribeu al límit de la corretja.

Que s'ajegui
ORDRE

"AJEU-TE"

Quan hagi après a estar quiet, fes que s'assegui i agenolla't al seu costat. Agafa'l pel collar i mostra-li una recompensa amb l'altra mà; apropa-la-hi al musell i baixa-la al mateix temps que s'estiri cap endavant per obligar-lo a ajaure. Quan estigui baixant, dona-li l'ordre. Acompanya'l fins que estigui ajagut completament i dona-li la recompensa.

Descobreix el millor menjar per al teu gos

Començar el test

Articles que et
poden interessar