CUIDAR EL GAT MALALT | Advance

CUIDAR EL GAT MALALT

Com qualsevol ésser viu, els gats també es posen malalts, i hauràs d'estar a l'aguait per detectar els símptomes i estar preparat per cuidar-lo. És simple: quan el gat està malalt, algú s'ha d'encarregar de les atencions que necessita i alleujar el seu malestar.

DETECTAR LA MALALTIA

Tot seria molt més senzill si els gats parlessin i revelessin els seus mals. D'aquesta manera, la detecció primerenca seria molt més fàcil i s'evitarien diverses complicacions posteriors.
Els gats són solitaris en la naturalesa, i mostrar signes de malaltia els fa vulnerables als seus rivals i depredadors, per tant, al contrari dels gossos, solen amagar-se i no mostrar debilitat ni malestar.
Per això, és necessari i important que observis el seu comportament cada dia i puguis detectar si alguna de les seves actituds canvia.

1/3

DETECTAR LA MALALTIA

Quins símptomes pots veure? El teu gat malalt pot deixar de menjar, jugar i empolainar-se, el seu pèl es pot tornar opac i amb aspecte descuidat.
Si sospites que el teu gat pot estar malalt, segueix la teva intuïció i no ho dubtis: visita el teu veterinari de confiança perquè l'explori i determini el tractament que cal seguir.

2/3

Alimentació tova

Quan el gat es posa malalt, les seves ganes de menjar disminueixen i, fins i tot, desapareixen. Per això, cal oferir-li aliments que no hagi de mastegar, que siguin tous, suaus i més apetibles. En aquests casos, els aliments humits són de gran ajuda. També existeixen concentrats de vitamines i minerals en pasta que els hi pot ajudar en la recuperació..

3/3

Aigua en abundància

Mentre estigui malalt, cal que el gat begui molta aigua fresca. Si es nega, és recomanable que se la subministris tu mateix mitjançant una xeringa. Repeteix el procediment cada quinze minuts o mitja hora: evitaràs que es deshidrati. De fet, existeixen sals especials que pots demanar al veterinari i agregar-les a l'aigua que beu perquè no es deshidrati.

Quan el gat està malalt, algú s'ha d'encarregar de les atencions que necessita i alleujar el seu malestar.

MOLT DE REPÒS

Sobre tot, el teu gat necessitarà repòs, atencions especials i carícies. És bo que tingui un ambient sense humitat i amb poc soroll, per tal que estigui tranquil i es recuperi més aviat. Recorda mantenir-lo sempre ben abrigat.

Descobreix el millor menjar per al teu gat

Començar el test

Articles que et
poden interessar