LA DESUNGULACIÓ I LES SEVES CONSEQÜÈNCIES | Advance

Desungulació

S'anomena desungulació o oniquectomia l'eliminació definitiva de les ungles del gat a través d'una operació quirúrgica. Amb l'extirpació de les ungles s'extreu també la primera falange del dit. Busca alternatives abans de prendre aquesta decisió i permet que el teu gat mantingui la seva qualitat de vida, ja que, a més de ser una intervenció agressiva i desagradable, es veurà privat d'una de les seves eines més estimades i característiques.

EL GAT I LES UNGLES CONSEQÜÈNCIES ALTERNATIVES TALL DE UNGLES

EL GAT I LES UNGLES

Per al teu gat, les ungles són una de les eines més importants en la seva vida diària. Les utilitza per gratar-se, jugar, escalar, defensar-se, caçar i per a casi totes les activitats que fa cada dia. Per exemple, per estirar els seus músculs i l'esquena, les ungles compleixen una important funció clavant-se en les superfícies, que els hi permet estirar-se. D'altra banda, esgarrapar és una funció que està íntimament lligada a la natura del gat i que realitza amb diferents finalitats al llarg del dia, com alliberar estrès, marcar el seu territori, o simplement, exercitar-se.

CONSEQÜÈNCIES EN EL CAMINAR

La desungulació afecta fins i tot al simple acte de caminar. En caminar, tota la superfície de la garra del gat està en contacte amb el terra i llavors, quan li falta l'extrem de la garra, el gat es veu forçat a modificar la seva postura corporal i la seva forma de caminar. Amb el temps, això pot desencadenar lesions doloroses i coixesa.

ALTERNATIVES

Existeixen diferents alternatives per evitar les molèsties que provoquen les esgarrapades del teu gat. Definitivament, l'educació diària durant l'etapa de cadell és la més efectiva de totes: ensenya'l on pot esgarrapar i on no pot, i posa a la seva disposició rascadors verticals i horitzontals i joguines perquè pugui esgarrapar lliurament.
Una altra opció és utilitzar repel·lents en les zones que vols mantenir lliures d'esgarrapades.

Es tracta d'una intervenció agressiva i desagradable per al gat, que es veurà privat d'una de les seves eines més estimades i característiques.

TALLAR LES UNGLES

Tallar les ungles del gat periòdicament també resulta molt efectiu. Tingues molta cura quan ho facis: només has de tallar la punta de l'ungla i no la vena petita que té a dins. Fes-ho des que és ben petit, perquè s'acostumi i repeteix-ho cada setmana o cada 15 dies. Si el teu gat no es queda quiet, pots demanar al veterinari que s'encarregui.

COM FER EL TALL
CORRECTE
INCORRECTE

Descobreix el millor menjar per al teu gat

Començar el test

Articles que et
poden interessar