Benvingut a casa | Advance

ESTÀS A PUNT DE REBRE EL TEU NOU CADELL, QUINA IL·LUSIÓ!

En els propers dies, els dos experimentareu grans canvis que, en alguns moments, pot suposar nervis i desorientació. Per això, ajuda'l i facilita la seva arribada tot el possible, perquè pugui acostumar-se al seu nou entorn.

PREPARATIUS PER A L'ARRIBADA

Assegura que viurà en un lloc segur

A L'INTERIOR DE LA LLAR

A L'INTERIOR DE LA LLAR

Retira objectes que puguin fer-li mal, per exemple, els cables, i tingues cura amb la ubicació de productes nocius.
Recorda que està en un nou entorn i li agrada explorar i jugar amb tot el que estigui al seu abast. Per això, si consideres que algun objecte pot rebre mal, serà millor que el deixis fora del seu abast.

A L'EXTERIOR

A L'EXTERIOR

Si el teu cadell estarà a un jardí o terrassa sense supervisió, assegura't que no hi hagi clots ni forats pels quals es pugui escapar o caure des d'una alçada.

ARRIBADA A CASA

IDENTIFICACIÓ

Microxip

El cadell que acabes d'adoptar està identificat amb un microxip de reglament. És el seu "DNI", per això és obligatori i, a més, en cas de pèrdua, és l'única manera de recuperar-lo.
És un dispositiu senzill que el veterinari implanta sota la pell, a la zona del coll o la creu. Està associat a un codi numèric en el qual consten les dades del teu animal i els teus.
Recorda actualitzar les dades del microxip si modifiques les teves dades personals.

Placa

És recomanable que utilitzis també una placa al collar del teu cadell, amb el seu nom i el teu número de telèfon per localitzar-te de forma ràpida en cas que es perdi. A més, en determinades comunitats autònomes és obligatori.

Cens

La Llei obliga a censar la teva nova mascota en el cens del teu municipi. Què cal presentar per censar el gos?
• Còpia de la cartilla veterinària
• Còpia del teu DNI
• Còpia del document d'alta a l'Arxiu d'Identificació d'Animals de Companyia (te'l van entregar quan vas recollir el teu cadell)
• Omplir l'imprès del cens i pagar la taxa establerta

ALIMENTACIÓ

Els primers dies és possible que el teu cadell pateixi algun trastorn digestiu lleu i que no vulgui menjar. És normal, no t'espantis i ajuda'l a superar-ho donant-li el mateix menjar que li donaven abans d'arribar a casa. Deixa el menjar al seu abast uns deu minuts i retira'l encara que no l'hagi tastat. No li deixis la menjadora amb menjar durant tot el dia; és important que s'acostumi a obtenir el menjar a través de tu.

Com canvio de pinso?
No ho facis de manera radical. Comença a introduir-lo a la setmana, mesclant el nou amb l'actual.

Què no ha de menjar?
• Ossos: sobre tot de les aus, ja que es poden estellar i provocar perforacions en l'estómac i intestí.
• Dolços: els gossos no digereixen bé l'excés de sucre.
• No abusar dels snacks: Utilitza'ls només com a premi en l'aprenentatge, perquè solen contenir molts greixos.
• No els hi convé el menjar casolà: la falta d'alguns nutrients farà que no sigui completa ni equilibrada, i no contribuirà al seu creixement òptim.

HIGIENE

EL JOC

És la forma més senzilla i pràctica d'educar i comunicar-te amb el teu cadell i, a més, fomenta la seva socialització amb altres gossos i animals. És important que a través del joc aprengui a respectar les normes, controlar la força de la seva mossegada, els lladrucs, la seva força corporal i expressar les seves necessitats mitjançant el llenguatge corporal.

Recorda que la iniciativa per començar el joc i per finalitzar-lo ha de ser teva, per tant, si et demana jugar en un moment no adequat, ignora'l. Quan hagi desistit, juga amb ell fins que tu decideixis. D'aquesta forma, aprendrà a respectar tant el teu espai com el teu descans.